Categorieën
Geen categorie

Mental model

Mental model

Wanneer mensen een product gaan gebruiken, hebben ze bepaalde verwachtingen over hoe het product zou moeten werken, bijvoorbeeld waar specifieke bedieningselementen zich in een applicatie zitten of welke stappen ze moeten nemen om hun doel te bereiken. Deze verwachtingen staan bekend als een mental model.

Een mental model is wat een gebruiker gelooft over een product. Dit model is voornamelijk gebouwd op de ervaringen uit het verleden van de persoon.

Jakobs law

Jakob’s Law stelt: Omdat gebruikers het grootste deel van hun tijd op andere sites doorbrengen, verwachten ze dat jouw site op dezelfde manier werkt als die andere sites die ze al hebben bezocht. Daarom moeten ontwerpers patronen ontwerpen waaraan gebruikers gewend zijn.

Categorieën
Geen categorie

Bavaria

Data visualisatie

In 2018 draaide Bavaria haar eerste reclame campagne rond Carnaval met de ludieke actie #carnavalvrij. Met Sjefke ging Bavaria de barricade op voor het pleiten van verplicht vrij met de carnaval. De campagne had een groot bereik en bleef niet onopgemerkt.

Categorieën
Geen categorie

Gerben Hoeve

Gerben Hoeve Senior UX Designer

Gerben Hoeve freelance senior UX designer. Ik help bedrijven met het verbeteren van de user experience van applicaties en websites. Ik onderzoek applicaties, websites en hun gebruikers, ontwikkel wireframes prototypes voor de beste customer journey. Mijn ervaring gaat van het inrichten van UX binnen bedrijven en opzetten van nieuwe e-commerce projecten. Ik ben werkzaam binnen automotive, banken, verzekeringen, overheid en online shopping. Naast mijn werk intern bij bedrijven werk ik voor start-ups en winkels, waar ik user experience en research gebruik voor de transitie naar online shopping en groei van hun e-commerce via customer experience.