Over ons

Hi en welkom, mijn naam is Gerben Hoeve Senior UX designer en oprichter van GHXD. Ik help bedrijven met het verbeteren van de user experience voor websites en e-commerce producten.

Met GHXD richt ik mij op projecten voor bedrijven, start-ups en winkels, waar ik UX-design en -research gebruik voor de transitie naar online shopping en groei van hun e-commerce via customer experience.

Een stukje historie

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een liefde voor tekenen en creëren. Dat leidde tot mijn opleiding in grafische vormgeving, kunst en toegepaste technieken.

Eind jaren tachtig en begin jaren negentig raakte ik meer betrokken bij het werken met computers en het digitale domein. Mijn eerste stappen in het ontwerpen en bouwen van websites en applicaties.

Carriëre

In 1996 ben ik begonnen als freelance ontwerper. In eerste instantie werkte ik zowel in print als digitaal. Naarmate digitaal groter werd, concentreerde ik me steeds meer op het digitale domein.

Ik heb in verschillende rollen gewerkt – online marketing, frontend development, business development –, maar de hoofdvak is altijd design geweest – interactie ontwerp, visueel ontwerp, animatie, UX/UI design –

Mijn ervaring gaat van het inrichten en leiding geven van UX design teams binnen bedrijven tot en met het opzetten van nieuwe e-commerce projecten voor start-ups.

Binnen het UX en digitaal design domein ben ik al jaren werkzaam in o.a. grote bedrijven, banken, verzekeringen, overheid en educatie. Hier ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen en verbeteren van SAAS applicaties, UX research / design en user journeys.

Nu

Vandaag ligt mijn focus op UX/UI design. Ik hou ervan om in teams projecten te doen om betere ervaringen te creëren voor applicaties en websites bij grote bedrijven, en om startups te helpen hun ideeën tot leven te brengen.

GHXD

Binnen GHXD ligt mijn focus op het toepassen van mijn kennis op het gebied van UX design in te zetten voor snelle gebruiksvriendelijke web interfaces voor start-ups, winkels en e-commerce projecten voor bedrijven.

Met elk merk en elke digitale experience die ik bouw, probeer ik het ontwerp plezier te bereiken dat een gebruiker haalt uit een ‘functioneel’, ‘betrouwbaar’ en ‘intuïtief’ product.