Categorieën
Research UX Design Work

Artefacts UX design

Artefacts UX design

Vintage Synths, modern jasje. Deze zomer creëerde wij voor Artefacts ux design en een nieuwe identiteit. Artefacts is gespecialiseerd in het repareren van analoge synthesizers, effecten en drumcomputers. Hiervoor ontwikkelden wij een nieuw logo in een creatief font en een nieuwe website met verbeterde User Experience.

Categorieën
Geen categorie

SAAS Applicatie ux design – TOOL2MATCH

UX design HR Applicatie – TOOL2MATCH

HR SAAS Applicatie overzicht

TOOL2MATCH is een recruitment SAAS applicatie die overzicht biedt voor HR medewerkers waarin de recruiter de status van hun kandidaten en vacatures beheren. De applicatie draaide al jaren op een wat gedateerde template; tijd voor een grondige UX design verbetering.

Categorieën
Work

Identiteit De Leermeester Oisterwijk

Categorieën
Geen categorie

Aesthetic-usability effect

Aesthetic-usability effect

Attractief design zorgt er voor dat de gebruiker de website als intuïtief en beter ervaart. wat ervoor zorgt dat fouten en slechte journeys worden gemaskeerd. In UX design staat dit bekent als Aesthetic-usability effect.

Aesthetic-usability effect abstract form
Categorieën
Blog Research UX Design

Double Diamond UX CX

Double diamond is een design process dat afkomstig is van de Design Council in de UK en vaak wordt geassocieerd met het ontwerp van de User Experience (UX). Het is een proces wat wij gebruiken voor het benaderen van design problemen en het vinden van innovatieve oplossingen.

Double Diamond Process
Categorieën
Blog Research UX Design

AI – Artificial Intelligence

Artificial Intelligence – 2023 case en de snelle ontwikkeling in 1 jaar

AI development in 1 year 2023. Model photography, 4 rave models

AI – Artificial Intelligence, de grootste trend van dit moment. Natuurlijk maakten we allemaal al onbewust gebruik van AI (binnen Google, Youtube, Netflix, Amazon en gaming), maar de grote hype zit hem in generatieve AI die in 2023 de grote doorbraak beleefde. Het met prompts zelf genereren van teksten en beelden.

Categorieën
Geen categorie

Mental model

Mental model

Wanneer mensen een product gaan gebruiken, hebben ze bepaalde verwachtingen over hoe het product zou moeten werken, bijvoorbeeld waar specifieke bedieningselementen zich in een applicatie zitten of welke stappen ze moeten nemen om hun doel te bereiken. Deze verwachtingen staan bekend als een mental model.

Een mental model is wat een gebruiker gelooft over een product. Dit model is voornamelijk gebouwd op de ervaringen uit het verleden van de persoon.

Jakobs law

Jakob’s Law stelt: Omdat gebruikers het grootste deel van hun tijd op andere sites doorbrengen, verwachten ze dat jouw site op dezelfde manier werkt als die andere sites die ze al hebben bezocht. Daarom moeten ontwerpers patronen ontwerpen waaraan gebruikers gewend zijn.

Categorieën
Geen categorie

UX Design Crop Strategy tool – Lets Grow

Categorieën
Geen categorie

Bavaria

Data visualisatie

In 2018 draaide Bavaria haar eerste reclame campagne rond Carnaval met de ludieke actie #carnavalvrij. Met Sjefke gingen zij de barricade op voor het pleiten van verplicht vrij met de carnaval. De campagne had een groot bereik en bleef niet onopgemerkt.

Categorieën
UX Design

Gerben Hoeve UX designer

Hoi, mijn naam is Gerben Hoeve Senior UX designer, oprichter van GHXD. Ik help bedrijven met het verbeteren van de user experience voor hun applicaties en websites.

Met GHXD richt ik mij op projecten voor kleinere bedrijven, start-ups en winkels, waar ik user experience en research gebruik voor de transitie naar online shopping en groei van hun e-commerce via customer experience.