Categorieën
Geen categorie

SAAS Applicatie ux design – TOOL2MATCH

UX design HR Applicatie – TOOL2MATCH

HR SAAS Applicatie overzicht

TOOL2MATCH is een recruitment SAAS applicatie die overzicht biedt voor HR medewerkers waarin de recruiter de status van hun kandidaten en vacatures beheren. De applicatie draaide al jaren op een wat gedateerde template; tijd voor een grondige UX design verbetering.

De user interface bestaat uit een aantal overzicht schermen, kaarten en een communicatie historie. SAAS applicaties hebben geen prioriteit voor een mobiele versie.

Belangrijkste doel is het verbeteren van de flow, intuïtieve user experience en efficiëntie voor de gebruiker.

UX methodes

UX methodieken gebruikt voor dit project:

  • User Research
  • Design Thinking
  • Design System
  • Refinement for development

User research

Na een eerste onderzoek en uitleg van de applicatie, stelden we gerichte vragenlijst voor gebruikers op om beter inzicht in het dagelijks gebruik van de tool te krijgen.

Hieruit maakten wij de rapportage en documentatie met voorstellen voor het verbeter traject.

UX design

Vanuit gebruikers onderzoek konden wij aan de gang met het ontwerpen van de user interface. Belangrijke snelle verbeteringen waren zo al de overzichtslijsten en kandidaat kaarten.

Overzicht lijsten

Grootste winst was betere onderverdeling door gebruik van zachte tinten, wat een fysieke ‘material’ touch geeft en meer regels in 1 scherm én beter leesbaar in 1 oog opslag.

Design Thinking

Vanuit de Design Thinking methode zette we een aantal trajecten van ieder 3 sprints op om de user flow door de applicatie heen te verbeteren.

Design Thinking process

Design System

Verschillende elementen en het metrisch systeem werden ontwikkeld voor een nieuw design system op basis van atomic methode – Tokens, atoms, molecules, organisms, templates en pages.

Elementen binnen design system. Tokens, atoms, molecules en organisms

Refinement for development

Tijden het proces houden is development betrokken voor functionaliteit en performance. Nadat de prototypes zijn getest en uit ontwikkeld, is alles gedocumenteerd en werken we in refinement sessies alle elementen uit naar ‘definition-of done’.

Communicatie overzicht

Zo wordt alles vastgelegd en kan development meekijken en teruggrijpen op de bepaalde ontwerpen. Een database van elementen waar uit gewerkt kan worden en toegevoegd.

Een toekomst bestendige UX basis!

Ben jij recruiter of HR medewerker en op zoek naar een professionele tool? Ga hier naar TOOL2MATCH >

Meer over UX methodieken? Lees ook Double Diamond >